Gehakseld tarwestro / gerstestro

Gehakseld tarwestro wordt als structuurbron aan herkauwers gevoerd (rosékalveren in het bijzonder). Tarwestro creëert een pensmat, die ervoor zorgt dat het ruwvoer van het rantsoen voldoende luchtig is. Zo kunnen de pensbacteriën voldoende het opgenomen voer verteren.

Gehakseld tarwestro is een ideale structuurbron in je droogstandsrantsoen. Voor een goede start van de lactatie en behoudt van de conditie is het belangrijk dat de koeien vanaf dag 1 veel kg’s aan het voerhek opnemen. Om dit te bekomen is er een evenwichtig rantsoen nodig in de droogstandsperiode. Hoe hoger de opname in de droogstand, hoe vlotter de opstart zal verlopen. Het is belangrijk dat een droge koe zo’n 14 kg droge stof opneemt zonder dat ze gaat vervetten. Dit is enkel mogelijk door een energiearm rantsoen te voeren. Dit kan je doen door gehakseld stro te gaan toevoegen in het rantsoen.

Voor een voorbeeldrantsoen met gehakseld tarwestro, klik hier

Tarwestro wordt steeds gehakseld tot delen van 3 à 5 cm lang om te vermijden dat de koe de lange stengels eruit sorteert.

Gehakseld tarwestro is het ganse jaar door beschikbaar. Het wordt in eigen beheer door Dewulf Fourage & Transport gehakseld, gezeefd en stofvrij verpakt in grote balen van 260 à 280 kg.

Deze verpakkingswijze zorgt voor een scherpe prijs van het product en een beperkt benodigd volume aan stapelruimte.

 

naar boven