Fourage en transport

Stro & hooi

STRO

Het stro dat Dewulf Fourage & Transport levert, is afkomstig van de teelt van gerst en tarwe. Het restproduct dat overblijft na de oogst wordt op het land gedroogd en daarna in strobalen geperst. Dit gebeurt in de zomer voor de helft in eigen beheer. Voor de bevoorrading in de winter kunnen we rekenen op het aanbod van onze vaste Franse leveranciers die het stro in opslag hebben.

Stro is een ideale aanvulling in het rantsoen voor rundvee. Het bevat weinig mineralen en energie, maar is een uitstekend structuurproduct voor zowel melkvee als vleesvee. Het zorgt voor een goede vulling van de pens en stimuleert de werking ervan. Door de lange structuur van de stengels en het beperkte stofgehalte, wordt stro ook gevoerd aan paarden. Het 2° keus stro wordt gebruikt voor de aanmaak van champignonsubstraat.

Stro wordt het ganse jaar door verkocht. De balen worden met plateauwagens geleverd in vrachten vanaf 6 ton. Indien gewenst wordt het stro bij de levering gestapeld met behulp van een meeneemheftruck of verreiker. 

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor biologisch stro. Dewulf Fourage & Transport is namelijk erkend handelaar in biologische veevoeding.

HOOI

Hooi wordt voornamelijk geproduceerd in de maanden juni-juli-augustus. Nadat het gras gemaaid is, wordt dit - afhankelijk van de weersomstandigheden - verschillende malen opgeschud om het natuurlijk droogproces te bespoedigen. Zodra het gedroogde gras of hooi zijn droge stof-gehalte bereikt heeft, wordt dit in grote balen geperst.

Het hooi dat Dewulf Fourage & Transport levert, is afkomstig uit de Ardennen. Doordat de weiden er in beperkte mate worden bemest, is het hooi ideaal voor melkvee, jongvee en voor paarden. Hooi is een structuurproduct en een energiearm onderdeel van het rantsoen. Het zorgt voor een goede pensvulling, pensprik en stimuleert bijgevolg een optimale penswerking.

De verkoop van hooi loopt het ganse jaar door. De balen worden met plateauwagens geleverd in vrachten vanaf 6 ton. Indien gewenst wordt het hooi bij de levering gestapeld met behulp van een heftruck of verreiker. 

 

 

naar boven